lørdag den 3. marts 2007

KAMPEN FORTSÆTTER

Pressemeddelelse.

Ritt Bjerregaard, Ruth Evensen og det danske politi har sat omkring 500 børn og unge i fængsel, som ikke vil acceptere at leve i et samfund, hvor der ikke er plads til modkultur, brugerstyring og kreativ mangfoldighed.

De mange historier, som aldrig når medierne, om folk, der får bank i politiets varetægt, grundlovsforhør, der er helt til grin, fejlanholdelser, psykisk syge og tilskadekomne, der spærres inde og nægtes lægebehandling og medicin i detentionen og tåregas og anholdelser i private hjem er benzin på bålet.

"Københavns gader vrimler med unge mennesker, der kæmper for retten til et brugerstyret ungdomshus og i det hele taget for en verden, der er til at holde ud at leve i; og med pansere, som forsvarer et system og en afgørelse, som er fuldstændigt absurd og hvis regler de selv bryder gang på gang. Og ude i Hellerup sidder der en tosse og synes, at det hele er "lidt spændende," og at "det kilder lidt i maven." Der er vist ikke længere nogen tvivl om, at Ruth Evensen har handlet uforsvarligt, når hun har sendt så mange tusinde mennesker på gaden i kamp for hendes - og kun for hendes - private ejendomsret, mens hun selv sidder på behørig afstand og griner," udtaler Anikka Viby, talsperson for Initiativet for Flere Ungdomshuse.

Der er noget fuldstændigt usammenhængende i Ritt Bjerregaards argumentation, når hun siger, at hun hellere vil bruge kommunens penge på noget andet end at give os et ungdomshus. Kommunen har nu brugt flere penge på at bekæmpe os end det ville have kostet at indfri alle de krav, vi har stillet dem i de sidste halve år, inklusiv Dortheavej, Brandstationen, Grøndalsvænge Allé, Stevnsgade og Jagtvej 69.

Der er noget fuldstændigt usammenhængende i Ritts løfter om kulturel mangfoldighed og modkultur og så det faktum at hundredevis af børn og unge spærres inde, fordi de gerne vil være med til at skabe en krativ, konstruktiv ungdomskultur selv.

"Den bevægelse, som vi ser os selv som en del af, er enormt bred og stor, og den kan aldrig dø. For det er ikke bare en politisk bevægelse men en grundlæggende frihedstrang, som man ikke kan slå ihjel med tæv, indespærring eller bøder." Siger Tommy Hansen, talsperson for Initiativet.

Ritt Bjerregård, det er aldrig for sent at finde en løsning.

Kampen fortsætter!

Initiativet for Flere Ungdomshuse

Til pressen: I kan ringe til os på telefon: 50227464, vi giver ingen TV-interviews og I får ingen billeder, så ved i det på forhånd.