torsdag den 15. marts 2007

GADEFEST PÅ NØRREBRO


Pressemeddelelse.

Initiativet for Flere Ungdomshuse inviterer til gadefest klokken 17, fredag den 16.3.007, et hemmeligt sted på Nørrebro.

Ungdomshuset på Jagtvej er ryddet, men det ændrer ikke meget på Initiativets kamp for flere ungdomshuse:

”Der er et behov for selvstyrende ungdomshuse i København, og det er et politisk ansvar at sørge for, at behovet bliver dækket. Behovet er større nu end nogensinde. Initiativet ser det som en ganske naturlig del af dets kamp at støtte de tidligere brugere af Ungdomshuset på Jagtvej 69,” forklarer Anikka Viby, talsperson for Initiativet for Flere Ungdomshuse.

”Brugerne af Ungdomshuset har vores fulde opbakning. Initiativet tager ikke stilling til, hvordan alle mulige andre ytrer sig og kæmper kampen. Vi bakker folk op, som også kæmper for selvstyrende ungdomhuse i København og alle mulige andre steder. Vi forholder os først og fremmest til det problem, at der mangler brugerstyrede ungdomshuse, og det er et politisk problem.” Svarer Mads Clausen, talsperson for Initiativet for Flere Ungdomshuse, på spørgsmålet om, hvordan Initiativet forholder sig til andre aktionsformer, fx gadekampene for to uger siden.

Der har igennem det seneste halve år været over 50 demonstrationer i København - alene for Ungdomshusets bevarelse. Ofte har der været flere tusinde mennesker i disse fredelige demonstrationer. Da Ungdomshuset blev ryddet var der over 10.000, der havde skrevet under på, at Ungeren skulle bevares. Ingen kan komme og sige, at Ungdomshusets brugere ikke havde forsøgt sig med parlamentariske midler.

Når Initiativet for Flere Ungdomshuse nu går på gaden og holder gadefest er det i sympati med Ungdomshusets kamp. Og fordi vi ikke har andre steder at tage hen, nu hvor Ungeren er væk.

Men det er ikke kun i sympati med Ungeren. Det er også for at gøre opmærksom på det generelle problem, at der er brug for selvstyrende fristeder, som tager kritisk stilling til fx kommercialisering, profitorientering, ensretning og diskrimination.

”Det er jo vanvittigt at et land, der har dyrekirkegårde, ikke har plads til et ungdomshus. Det er ikke pengene, det er småt med hos politikerne, men viljen. Vi har jo set, at de ikke tøver med at bruge mange millioner på at rydde et eksisterende kulturhus, så hvorfor kan de ikke bruge dem på at give os et nyt i stedet.” Udtaler Anna Sørensen, talsperson for Initiativet for Flere Ungdomshuse.

Initiativet for Flere Ungdomshuse vil fortsat blive ved med at aktionere, indtil behovet for selvstyrende ungdomshuse er dækket.

Pressen kan kontakte os på 50227464

Initiativet for Flere Ungdomshuse