fredag den 16. februar 2007

UNGDOMSHUS FOR EN KRONE NU!


Pressemeddelelse

Initiativet for Flere Ungdomshuse arrangerer søndag en festlig og fredelig demonstration til fordel for Ungdomshuset på Jagtvej 69.

”Københavns Kommune har nu en sidste chance for at rette op på den fejl, de lavede, da de i sin tid solgte Jagtvej 69. Og Ungdomshuset har strakt sig meget langt for at bidrage til at finde en løsning. Nu må Ritt og de andre inde på Rådhuset være fornuftige og tage imod den udstrakte hånd, som Ungdomshuset giver i kraft af sin villighed til overhovedet at forlade Jagtvej 69,” siger Anikka Viby, som både er bruger af Ungdomshuset og med i Initiativet for Flere Ungdomshuse.

Det er fuldstændigt forfejlet, at Københavns Kommune vil rydde det eksisterende ungdomshus, når der i virkeligheden er hårdt brug for flere fristeder. Ungdomshuset på Jagtvej er et særdeles velfungerende kulturhus for unge og et kæmpe aktiv for København og burde snarere belønnes end bekæmpes.

Det er ligeledes en stor misforståelse, hvis nogen tror, de kan slå vores kultur ihjel ved at smide os ud af et hus, tæve os eller smide os i fængsel. Vores kultur er ikke til salg og den kan ikke slås ihjel. Der er meget mere på spil end penge, magt og paragraffer. Det handler om at skabe en verden, som er værd at leve i!

Initiativet for Flere Ungdomshuse kæmper for flere brugerstyrede ungdomshuse i København, men det betyder på ingen måde, at vi ikke vil tage del i kampen for bevarelsen af Ungeren. En rydning af Ungdomshuset uden en erstatning, der lever op til de fire krav, som Ungdomshuset har stillet er fuldstændigt uacceptabelt og vil ikke blive tolereret. Vi vil blive ved med at aktionere, indtil behovet for brugerstyrede ungdomshuse er dækket.

”Ungerens krav er på ingen måde urimelige. Det er på tide, at politikerne begynder at lytte til deres vælgere. Bare se, hvor mange vi er her i dag! Initiativet står et hundrede procent bag Ungdomshuset i denne sag og de har vores fulde opbakning.” Siger Hanna Arnberg, talsperson for Initiativet for Flere Ungdomshuse.

Initiativet for Flere Ungdomshuse

foto: Hans Jørgensen - nathue.dk